11. Sähköposti käyttöön

Hei taas! (26.8.2018)

Nyt varmaan monella on jo sähköpostiosoite. Olet ehkä hankkinut itselllesi G-mailin sähköpostiosoitteen, kerron tässä sen käyttötavoista, oman kuvakkeen kautta tai liittämällä se iPadin Mail-ohjelmaan. Tiedäthän, että Gmail ei ole ainoa sähköposti, voit hankkia monia muitakin sähköposteja useita eri kanavia pitkin. Gmail on vain yksi esimerkki maksuttomista toimivista sähköposteista (ohjeet gmail-osoitteen luomisesta artikkelissa 10.) 

  1. IPadiin on ladattavissa App storesta Gmail-sähköpostisovellus. Mene siis App storeen. Muistathan, että ilman Apple ID:tä (kts. artikkeli 9.) et voi ladata sieltä mitään, eli Apple ID pitäisi olla nyt myös valmiina.Syötä avautuvaan App Storen ikkunaan alhaalla oikealla (tai ylhäällä) olevaan suurennuslasikuvalliseen hakukenttään sanat gmail, sinulle avautuu useita vaihtoehtoja, valitse gmail googlelta. Laataa se.

Latauksen yhteydessä ohjelma luo sinulle gmail-kuvakkeen näytöllesi, pääset siitä suoraan sähköpostiisi käyttämällä sähköpostiosoitettasi ja siihen liittyvää salasanaasi. Google huolehtii tarkemmista asetuksista.
Sähköpostin kirjoittaminen käy täällä kätevästi punaista kynä-merkkiä klikkaamalla, postin lähettäminen taas pienestä väkäsestä näytön oikeasta yläkulmasta. Liitteitä (esim. valokuvia) voi lisätä viestiin lemmarin kuvasta lähettämisväkäsen vierestä. 

2.  Toinen tapa käyttää gmailia on käyttää iPadin omaa Mail-ohjelmaa. Mene iPadin asetuksiin (rattaan kuvake) ja siellä kohtaan Tilit ja salasanat. Mene siellä kohtaan Lisää tili. Mene täällä kohtaan Google ja seuraa ohjeita. Täällä voit myös luoda gmail-tilin, ellei sinulla vielä ole sitä. Nyt gmail-sähköpostisi on luettavissa iPadin Mail-ohjelmalla (kirjekuorikuvake). Eipä sitten muuta kuin kokeilemaan sähköpostia, alkuun vaikka itselleen!

Tervehtien digimummo!

[contact-form-7 id=”1148″ title=”Yhteydenottolomake 2″]