13. WHATSAPP

16.4.2020

WHATSAPP matkapuhelimeen! Nyt jos koskaan tarvitsemme toisiamme. Whatsapp on eräs matkapuhelimissa toimiva varsin näppärä pikaviestisovellus. Whatsappilla voit soittaa tavallisia ilman lisäkustannuksia puheluita, näköyhteyspuheluita, lähettää viestejä, kuvia tai videoita. Ilmaissovelluksen IPhoneen saa lataamalla sen App Storesta ja Android-puhelimiin GooglePlay-kaupasta.

Apple ei ole vielä pystynyt kehittämään aitoa Whatsapp-sovellusta iPadiin, mutta lupailee kyllä niin tekevänsä. App Storessa olevat nykyiset versiot eivät ole Applen kehittämiä ja niiden kanssa saattaa tulla ongelmia, en suosittele. Uskotaan ja odotellaan aitoa Whatsappia iPadiin.

Whatsapp-puhelu voi käyttää matkapuhelintasi kahdella eri tavalla.

  1. Whatsapp käyttää matkapuhelimesi nettiyhteyttä eli kännykkäsi mobiiliyhteyttä Sim-kortin kautta (silloin mobiilidata on oltava asetuksista valittuna)
  2. Whatsapp voi myös käyttää langatonta verkkoa (WI-FI), jos yhteysasetuksista on valittu WI-FI ja puhelin on      WI-FI-yhteysalueella

Voit valita jommankumman asetuksista tai vaikka molemmat yhtä aikaa. Puhelin valitsee WI-Fin automaattisesta, jos sellainen on saatavilla

Puheluista, videoyhteydestä, viestien tai kuvien lähettämisestä ei mene erillistä maksua WI-Fi yhteydessä ollessasi. Erillistä maksua ei mene myöskään SIM-kortin kautta olevassa nettiyhteydessä, mikäli puhelimesi Sim-kortilla olevan nettiyhteyden (datan) määrä on riittävä. Kun hankit tai vaihdat Sim-korttia puhelimeesi ja aiot käyttää Whatsappia tai yleensä nettiä kohtuullisen paljon, kannattaa siihen ottaa rajaton määrä nettiyhteyttä eli dataa. Hintaero rajalliseen dataan (esim. 10 on usein aika pieni eikä nettiyhteyden käytössä tule koskaan rajaa tai lisämaksua vastaan.

Whatsappilla voit soittaa ulkomailtakin vaikka kotiin hotellista, jossa on avoin langaton verekkoyhteys siis WI-FI.

Jos olet kiinnostunut tarkemmista ohjeista esim. Whattsappin asennuksesta matkapuhelimeesi, löydät niitä operaattoreiden sivuilta tai laittamalla minulle viestiä.

Pärjäillään ja pidetään yhteyttä lähelle ja kauas                                                                                                      Tervehtien digimummo

liisa.ruusila(at)gmail.com

Skypestä kohta enemmän!