5. Sim-kortin asentaminen iPadiin

Moro, pakkanen on paukkunut pari päivää nurkissa, tänään satelee  satelee jo lunta, ja luonto on saamassa kauniin lumiharson uudelleen tuulten jäljiltä.

Mennäänpä tänään takaisin sim-kortteihin. Olenkin jo kertonut, että Ipadin wi-fi+cellular malleihin saadaan asennettua niin kutsuttu sim-kortti, samanlainen kuin matkapuhelimiinkin. Sen avulla voit hakea tietoa ja maksaa laskujasi lähes kaikkialla, missä liikutkin.

Muistathan, että vaikka iPadiin voi laittaa sim-kortin, sillä et kuitenkaan voi soittaa tavallisia puheluita. Nyt tärkeä tieto, iPadiin saadaan asennettua ns. näköpuhelinohjelmia, joilla voit soittaa ja nähdä livenä eli suorassa lähetyksessä lastenlapsiasi, ja he myös näkevät sinut. Kaikkein parasta on, että näköpuhelut ovat ainakin toistaiseksi maksuttomia. Näistä kerron kyllä aikanaan kyllä tarkemmin.

Sim-kortista kannattaa keskustella kaupassa jo iPadia hankittaessa. Täkeitä tietoja kysyä iPadin hankintavaiheessa ovat sim-kortin ulkoinen koko ja sim-kortin paikka iPadissasi.

Sim-kortteja on nykyisin kolmea kokoa. Sim-korttia hankittaessa operaattoreilta, he lähettävät usein sim-kortit niin, että levystä voi itse irroittaa reunuksiltaan itselleen omaan iPadiin sopivan koon. Tilattaessa on kuitenkin kerrottava, mikä iPad malli sinulla on ja kortin koko on myös hyvä tietää. Ne kaikki tiedot saat iPadin myyjältä. Uusimpiin Suomessa myytäviin iPad malleihin sopii nano-kokoinen kortti.

Huomaathan, että uusimmissa iPad pro-malleissa kannattaa varmistaa, että siihen sopii suomalaisten operaattoreiden sim-kortit,  ulkomailta tilattaessa tai ostettaessa näin ei aina ole.  Kysele paljon, sillä myyjäsi kyllä osaa neuvoa sinua, mutta ei aina tahdo muistaa tehdä tätä oma-aloitteisesti.

Miten sim-kortti asennetaan?

Jos olet ostanut ihan uuden iPadin, ole tarkkana purkaessasi pakkausta, sillä usein pakkaus sisältää pienen metallitikun, jolla avataan sim-kortin lokero iPadin sivureunasta. Älä myöskään hukkaa tätä tikkua, tarvitset sitä vaihtaessasi joskus sim-korttia. Toki luukun saa auki muullakin vastaavanlaisella piikillä, mutta joskus saattaa sim-kortin lokero tuossa touhussa vahingoittua.

Sim-kortti sijoitetaan piikin avulla ulos työntyvään pikkulokeroon, leikattua kulmaa hyödyntäen sim-kortti menee oikeaan paikkaan oikein päin. Työnnä lokero takaisin sisään ja aloita netin  käyttö missä vain haluat 4G-sim korttisi avulla!

            

Muistathan laittaa palautetta, niin voin suunnitella paremmin tulevaa! Tavataan taas kohta!

Tervehtien digimummo (24.1.2018)