9. Apple ID ja App Store

Viime kerralla pääsimme jo Safari-selaimen kautta tutkimaan pankkien sivuja, olettehan harjoitelleet!

Nyt haemme yhdessä APP STORESTA eli sovelluskaupasta vaikkapa jonkun mobiilipankkiohjelman, josta työpöydälle latautuvan kuvakkeen avulla pääsee kätevästi suoraan tuohon nettipankin alkusivulle. Jos omistat käyttäjätunnukset, pääset tietysti peremmällekin.

Tätä APP STOREA varten tarvitsemme nyt sen alkupuolella kertomani APPLE ID-tunnuksen, jonka moni ehkä ohitti suositukseni mukaisesti siinä vaiheessa.

Apple ID on tunnistautumisjärjestelmä, jossa tunnistaudut ja kirjaudut  samoilla tunnuksilla kaikkiin Applen palveluihin kaikilla Apple-laitteillasi. Olen käyttänyt tätä Apple ID:tä turvallisesti jo kymmenen vuotta.:

APPLE ID:n luomiseen tarvitaan sitten myös sähköpostiosoite, joten nyt sinulla pitäisi jo olla sellainen. Ellei ole, niin tälle sivulle voit palata heti kun olet saanut sähköpostisoitteen hankittua.

No oletan nyt, että sinulla on sähköpostiosoite ja lähestyn Apple ID:n luomista esimerkin avulla

Siirrytään nyt App Storeen, siellä on paljon erilaisia ohjelmasovelluksia eli appeja tai apseja, pankkiohjelmat ovat niistä ehkä suosituimpia. Pankkiohjelmat ovat maksuttomia, kuten monet muutkin ohjelmat.

 

App Store löytyy helposti sinisen A-kirjaimen perusteella. Se on valmiina iPadisi pääsivulla tai sivuilla (jos sinulla on jo paljon ohjelmia, iPad tekee automaattisesti lisää kuvakesivuja eli kaikille ohjelmakuvakkeille löytyy kyllä tilaa. Sivulta toiselle siirrytään nopeasti pyykäisemällä kuvakesivua oikealle tai tarvittaessa  takaisin päin vasemmalle.

Jos sinulla on siis nyt jo sähköpostiosoite, mutta ei vielä Apple ID:tä, voit heti lähteä mukaan seuraamaan, kuinka Apple ID luodaan, nyt ensin alkuun siis ilman maksuominaisuutta. Jos sinulla ei vielä ole sähköpostiosoitetta, palaa tälle sivulle, kun olet sen hankkinut

  1. Mene iPadisi aloitusivulle, jossa App Store-kuvake  on (muista painaa alhaalla keskellä olevaa taikanappia, jos et muuten pääse tai löydä aloitussivua)
  2. Avaa App Store napauttamalla App Store kuvaketta ja etsi sieltä joku ilmainen appi eli apsi, meidän tapauksessa vaikkapa esim Danske Bank näin: Kirjoita sanat ”Danske Bank”  näytön oikeassa yläreunassa olevaan ruutuun, jossa lukee harmaalla HAKU (alla kuvaesimerkki näytön oikeasta yläreunasta)

3.  Sinulle avautuu nyt  useampia Danske bankkeja, voit napauttaa vaikkapa Tabletpankki-FI, se on suomenkielinen ohjelma. Nyt emme mene kuitenkaan heti ainakaan pankkiin, vaan lähestymme  Apple ID:n luomista

4.   Kun sinua nyt pyydetään kirjautumaan Apple ID:llä, napauta Luo uusi Apple ID

5.  Toimi tämän jälkeen näytölle tulevien ohjeiden mukaan. Sitten kun sinulta pyydetään maksuun liittyviä tietoja, vastaa EI MITÄÄN.  

Apple Id:n luomisen yhteydessä voi määritellä maksutavan, jota siis tarvitaan vain maksullisten ohjelmien yhteydessä. Se voi olla luottokortti (credit) tai verkkopankkikortti (debet) tai joku muu tapa maksaa. Aina kun haetaan App Storesta jotakin ohjelmasovellusta, kysytään Apple Id-tunnusta riippumatta ohjelman maksuttomuudesta tai maksullisuudesta.

Näin alkuun neuvoisin siis luomaan Apple ID:n ottamatta maksutapaa käyttöön, vaikkakin se saattaa joissakin ohjelmistoversioissa olla tehty vähän hankalaksi. Kyllä se sieltä löytyy etsimällä tai kysymällä. Käytät silloin alkuun vain ilmaisia ohjelmia, eikä sinun tarvitse huolehtia maksamisesta eikä luottokorttitietojesi antamisesta. Otat tämän maksuominaisuuden käyttöön sitten myöhemmin, jos tarvetta tulee ja olet harjoitellut riittävästi muita laitteen runsaista ominaisuuksista.

6.  Kun olet antanut kaikki muut tarvittaavat tietosi, sinun täytyy vahvistaa Apple ID:si vastaamalla sähköpostitse saapuvaan viestiin, Apple ID:si pitää vahvistaa, ennen kuin aloitat sen käytön

7.  Nyt voitkin palata App storeen ja hakea sieltä vaikkapa sen Danske Bankin tai jonkun muun pankin mobiilisovelluksen ja kokeilla, katsella ja kenties hankkia sinne pankistasi käyttöoikeudet, salasanat ja ohjeet, uskalla kysyä kaikkea mahdollista.

Nyt sitten vaan rohkeasti kokeilemaan Apple-ID:n luomista. Toivoisin saavani viestiä, kuinka onnistuit tässä Apple ID:n luomisessa.

Tervehtien Digimummo (10.3.2018). Päivitän sivujani jatkuvasti.